Bokbad

Uværet som aldri stilnet - En bok om Thorolf Rafto

16 nov 2016 08:30 09:30 NOR

Forfatter Atle M. Skjærstad i samtale med Ragnhild Osnes Legreid.

19. november deles årets Raftopris, den 30. i rekken, ut til Yanar Mohammed for hennes kamp for kvinners rettigheter i Iran.

I boken «Uværet som aldri stilnet - En bok om Thorolf Rafto» forsøker forfatter Atle M. Skjærstad å vise hvem mannen bak prisen var. 

Forlagets omtale av boken:

I «Uværet som aldri stilnet» følger Atle M. Skjærstad sporene etter Thorolf Raftos arbeid bak jernteppet. Men Rafto gjorde seg også gjeldende på mange andre felt. Professoren i økonomisk historie satte opp sin talerstol når han mente han hadde et budskap, tok ordet og gav det sjelden fra seg. Han var norsk mester i tikamp, studentene på Norges Handelshøyskole elsket foreleseren, og da Norge ble en oljenasjon, tok han til orde for forsiktighet og fokusering på verdens fattigste.

Forfatter Atle M. Skjærstad har arbeidet som journalist fra han begynte i Haugesunds Dagblad i 1964. Størsteparten av tiden, fra mai 1978, var han ansatt i Bergens Tidende som oljemedarbeider, politisk reporter og kommentator og utenrikssjef. Han har vært redaktør i lokalaviser, politisk medarbeider i Norsk Telegrambyrå (NTB) og informasjonssjef i Norse Petroleum A/S Bergen.

 

Velkommen!